Sanayi Doğalgaz Tesisatı

Her türlü endüstri, sanayi, toplu konut ve konutların ekonomik olduğu sürece vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Yakıt olarak diğer yakıtlara göre baca gazı emisyonu açısından en çevreci yakıt türüdür. Kullanım kolaylığı ve ucuz olması bakımından sanayi tesislerinde tercih edilen yakıtların başında gelir. Sanayi tesislerinin doğalgaz dönüşümü, teknik şartnameler çerçevesinde, gazın teslim noktasında yakıcı cihaz ve ünitelerine kadar boru şebeke ve bu şebekeler dahilinde teknik emniyetin sağlanması, tüm kademelerde gazın akışından yanma noktasına kadar belirlenen teknik esaslar dahilinde olmalıdır. Sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan gaz debisi ve basınç değerleri gaz teslim noktalarına kadar %100 maksimum kapasite artışına uygun olmalıdır. Kazan daireleri, buhar-kızgın yağ ısı santralleri, pişirme kurutma amaçlı tünel veya kamara tip fırınlar, tekstil amaçlı tesislerde ramöz makinaları, döküm ergitme ocakları, homojenizasyon fırınları, tavlama ocakları, daldırma tip ergitme havuzları, döner tip ısı jeneratörlü kurutucular ve bu ünitelerde yakıcı cihaz olarak kullanılan atmosfarik, üflemeli gaz brülörleri ve gaz bekleri, EX-pro of emniyet sistemleri, teknik şartname açısından irdelenmeli, doğru tercihler yapılmalı ve gerekli adaptasyonlar yerine getirilmelidir. Özellikle kapalı mekanlarda olası gaz kaçaklarına karşı gerekli emniyet tedbirleri özenle alınmalıdır.
SEBES ISI Mühendislik olarak sizlere sanayi doğalgaz tesisatı konusunda da profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz.







Gazyakıtlı cihazlar, dışarı(açık havaya) kurulan hava soğutmalı, yüksek verimli su soğutucularıdır. Soğuk su ve alternatif ya da eş zamanlı olarak (aynı anda) 80 C'ye kadar sıcak su üretebilmektedir. iki ve dört borulu versiyonu mevcuttur. Yüksek verimli soğutuculardır. Tamamen kapalı devre içinde gaz yakıtlı emme devri (su-amonyak) kullanılır. Verimlerini yüksek olması ve doğalgazın alternatif yakıtlara göre ucuz olması, kullanım yerlerine göre %30'dan %50'ye kadar tasarruf sağlamaktadır. Yük durumuna göre soğutucu gruplar otomatik olarak seri bir şekilde devreye girip çıkabilmektedir. Sistem aynı anda ısıtma - soğutma yapabilmektedir.

İsteğe bağlı özellikler:

  • ilave kapasite kontrol kademesi.

  • Uzaktan kumanda ve kontrol paneli.

  • Isı geri kazanımlı modeller.

  • Düşük akışkan debi koruması.

Kullanılan yerler:

  • Birbirinden bağımsız birden fazla bölgenin iklimlendirme ihtiyacının olduğu ve yük ihtiyacını sürekli değiştiği otel, hastane, ofis, restoran, mağaza, tiyatro, sinema gibi yapılarda.

  • Cam giydirme cepheli binalar, mimari unsurların ön planda olduğu ya da dış cephesinde deformasyon istenmeyen tarihi yapılarda.

  • Bina içinde soğutucu gaz borularına göre çok büyük yer kaplayan hava kanallarının geçilmesinin zor olduğu yapılarda.

  • Mekanik tesisata yeterince yer ayrılmayan, soğutucu sistemin açık havaya (çatı, bahçe) konulması gereken yapılarda.

  • Her noktasında konfor istene villalarda.

  • Ayrı bölümlerdeki kiracı gruplarının kendilerine özel iklimlendirme faturası istediği (harcanan enerji kontrolü) iş merkezleri VRF veya VRV klima sistemleri kullanılır.